Vegetarische maaltijdbox

Vegetarische maaltijdbox

De vegetarische maaltijdbox wordt veel gezocht op het internet. Steeds meer mensen willen namelijk minder vlees, vis en gevogelte eten. Met een vegetarische maaltijdbox eet je gemakkelijk 3 tot 5 keer per week geen vlees. Bovendien zijn alle maaltijden verassend lekker!

De vegetarische maaltijdbox (ook bekend als Vegabox) wordt door veel aanbieders thuisbezorgd. Inmiddels zijn er maar liefst 6 aanbieders die vegetarische maaltijden leveren aan huis. Bekijk het onderstaande overzicht en lees alles over de boxen, het menu en de recepten.

Vegetarische maaltijdboxen vergelijken

Aanbieder

Recepten per week

Aanbieding

Prijs*

HelloFresh

8 recepten

50% korting

€ 20,95

Marley Spoon

8 recepten

50% korting

€ 26,95

De Vegan box

3 recepten

25% korting

€ 31,13

De Familiebox

5 recepten

25% korting

€ 31,88

EkoMenu

10 recepten

25% korting

€ 32,25

De krat.nl

3 recepten

10% korting

€37,80

Familiebox (ook vegetarisch verkrijgbaar)

Naast de bovengenoemde grote spelers in het land van de foodboxen is er ook de Familiebox. Zoals de naam al doet vermoeden is deze gericht op gezinnen. Hierdoor zijn de recepten en maaltijden ook kindvriendelijk. Bij de Familiebox weten ze namelijk maar al te goed dat het best lastig kan zijn om kindvriendelijke gerechten te bedenken die ook nog eens gezond en voedzaam zijn.

De box bestaat dan ook uitsluitend uit recepten die geschikt zijn voor jong en oud. Bevatten altijd ruim voldoende groenten en zijn lekker snel op tafel te krijgen. Zo houd je ’s avonds na het werk ook tijd over voor andere dingen.

Iedere week mag je zelf het aantal gerechten uitkiezen en ook het menu kan je zelf samenstellen. Je hebt weliswaar wat minder keuze, maar met 12 recepten (waarvan 4 vegetarisch) zit er toch altijd wel wat verrassends tussen.

 • Kindvriendelijke maaltijden
 • Zelf je menu samenstellen
 • Wekelijks 4 tot 5 vega-gerechten

Dekrat.nl is ook vegetarisch

Een relatief nieuwe maaltijdbox op de markt zijn die van Dekrat.nl. Ook deze heeft de inhoud voor 3 maaltijden per week en zijn veganistisch én vegetarisch beschikbaar. Een groot voordeel van deze aanbieder is dat je ook eenmalig een losse maaltijdbox kan bestellen. Zo zit je nergens aan vast en bepaald je echt helemaal zelf wanneer je zin hebt in het gemak van een maaltijdbox.

De Krat is weliswaar een nieuwe aanbieder, maar zeker geen slechte! De recepten zijn afwisselend, maar simpel te bereiden en binnen 3 minuten op tafel te krijgen. De kratjes worden gerecycled of hergebruikt waardoor er ook aan het milieu gedacht wordt.

Ook hier zijn de ingrediënten zo veel mogelijk van Nederlandse bodem en wordt er een eerlijke prijs betaald. De box is beschikbaar voor 2 personen tot 5 personen. Hierdoor kan je gemakkelijk met het gehele gezin eten van deze maaltijdbox.

 • Het menu staat vast
 • Lekker gevarieerd eten
 • Duurzaam en seizoensgebonden recepten
Vegetarische maaltijdbox van Marley spoon

De vegetarische maaltijden van Marley Spoon

Iedere week wat anders eten is niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je gerechten geen vlees, vis en gevogelte mag bevatten. Het vinden van geschikte vleesvervangers en andere alternatieven is soms een hele klus. Gelukkig is er een mogelijkheid om dit uit handen te geven.

Marley Spoon staat namelijk al jaren bekend om maaltijdboxen voor alle leefstijlen. Of je nu vegetarisch, veganistisch of pescotariër bent. Voor iedereen zijn er wel maaltijden en gerechten verkrijgbaar om de week mee te vullen.

Iedere week wordt er een menu samengesteld van meer dan 20 recepten. Hier zijn er ongeveer 7 of 8 vegetarisch. Deze gerechten zijn ook gemakkelijk te herkennen aan de icoontjes onder het betreffende gerecht. Bovendien ben je helemaal vrij in de gerechten die je kiest. Wil je ook 1 keer per week veganistisch eten, dan kies je simpelweg een recept dat daar bij past.

 • Wekelijk meerdere vegetarische recepten
 • Uitgebreid menu met verassende gerechten
 • Al verkrijgbaar vanaf € 41,95
Veganistische maaltijdbox

EkoMenu voor de biologische maaltijdbox

Biologisch is niet altijd even goedkoop, maar Ekomenu laat zien dat het wel kan. Ervaar het gemak van biologisch eten en de voordelen van een maaltijdbox aan huis laten bezorgen.

Via Ekomenu.nl bestel je namelijk eenvoudig iedere week een nieuw weekmenu vol met biologische gerechten, maar ook vegetarisch of veganistische gerechten. De ingrediënten zijn afkomstig van Nederlandse boeren en zijn super vers.

Het pakket bevat verder geen E-nummers en is hierdoor zo puur als maar kan. Het abonnement van deze aanbieder is bovendien zeer flexibel. Opzeggen kan te alle tijden, tijdelijk stopzetten is ook geen enkel probleem.

 • Iedere week 10 vegetarische maaltijden
 • 100% biologisch
 • De meest gezonde maaltijdbox
Familiebox veggie box

HelloFresh Veggie maaltijdbox

Ook HelloFresh kan niet achterblijven met zijn eigen Veggiebox. Dit misschien wel de meest bekende maaltijdbox onder vegetariërs. De box is namelijk relatief goedkoop in vergelijking met andere aanbieders. De box is zelf samen te stellen uit diverse overheerlijke gerechten.

Ben je op zoek naar een box met heerlijke vleesvervangers en veel groenten? Neem dan eens een kijkje bij de Veggiebox van HelloFresh. Iedere week heb je in vrijwel alle leefstijlen keuze uit 5 tot 8 gerechten die helemaal voldoen aan jouw wensen.

Bovendien kan je als nieuwe klant de Veggiebox uitproberen met een aantrekkelijke welkomstkorting van 50%. Zo heb je voor 2 personen, 3 maaltijden voor slechts € 20,50.

Hellofresh vegetarische recepten

De Veganbox: voor veganisten

De Veganbox is er dan wel voor de veganisten, maar dat betekent dat je als vegetariër hier ook prima kan bestellen. De boxen bevatten geen vlees, vis en gevogelte. Daarnaast zal je ook geen dierlijke producten aantreffen, zoals kaas, aroma’s et cetera.

Altijd al je leefstijl willen combineren met vegan maaltijden? Probeer dan de Vegan box. De chefs en diëtisten achter de Veganbox bedenken iedere week afwisselende recepten zodat je wekelijks wat anders eet.

De box zit vol met genoeg ingrediënten voor 3 veganistische maaltijden, de porties zijn bovendien zo gemaakt dat je absoluut niets hoeft weg te gooien. Het beste: de inhoud is 100% vegan en vers bij de Nederlandse boeren ingekocht voor een eerlijke prijs.

Tot slot eet je altijd heerlijk seizoengebonden gerechten en van Nederlandse bodem. Hierdoor weet je zeker dat jouw ingrediënten niet de onnodige kilometers hebben gemaakt met een vrachtvliegtuig.

 • Kiezen niet mogelijk
 • 100% veganistische maaltijdbox
 • Vaste bezorgtijden

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden