Veganistische maaltijdbox

Veganistische maaltijdbox

Ben je op zoek naar een veganistische maaltijdbox, maar weet je niet goed waar je uit kan kiezen? Zoek dan niet verder want op deze pagina vind je een overzicht van bekende Nederlandse vegan boxen én kan je ze in één oogopslag vergelijken.

Veganistische maaltijden zijn de laatste jaren enorm aan populariteit aan het winnen. Nederland loopt voorop als het gaat om gezonde en 100% plantaardige voeding. De gekoelde schappen met vleesvervangers en tofu worden ieder jaar groter in de supermarkt. Dit geldt ook op het gebied van veganistische maaltijdboxen. Vandaag de dag heb je zelfs keuze als je op zoek bent naar een Vegan box.

Veganistische maaltijdboxen vergelijken

Gemak dient de mens. Daarom hebben we hieronder een klein overzicht gemaakt met de meest bekende veganistische maaltijdboxen. Wil je deze boxen graag vergelijken met alle andere aanbieders, zoals Versh, HelloFresh, Marley Spoon en de Familiebox? Kijk dan op deze pagina waar we alle maaltijdboxen vergelijken.

Maaltijdbox

Beoordeling

Prijs per box

Bestellen

100% biologisch

Vanaf € 39,90

Populairste keuze

Vanaf € 39,-

Veel keuze

Vanaf €7,99 p.p.

Hoe werkt het

De maaltijdbox is een populaire service die zijn oorsprong vindt in Zweden (2007). Het concept was echter zo populair dat al snel bedrijven in andere landen in Europa, Oceanië en Noord-Amerika het ook zouden aanbieden.

Iedere aanbieder probeert zich te onderscheiden op bepaalde vlakken. Zo heb je de reguliere, veganistische, vegetarische en zelfs de halal box. Ook wanneer je bepaalde allergieën hebt kan je bij sommige aanbieders nog de meest heerlijke gerechten bestellen. We kunnen dus wel stellen dat deze service voor iedereen beschikbaar is, ongeacht leefstijl en eetstijl.

Met de maaltijdbox haal je een pakket met verse producten in huis. Je hoeft dus niet zelf te bedenken wat je gaat eten om vervolgens de boodschappen te doen. De box wordt aan het begin van de week gekoeld thuisbezorgd en bevat alles wat je nodig hebt. De meeste boxen zijn verkrijgbaar voor 2 tot 4 personen en bevatten genoeg ingrediënten voor 1 tot wel 5 maaltijden.

De maaltijden zijn bij grote aanbieders zoals EkoMenu, HelloFresh, en Marley Spoon helemaal zelf te kiezen uit ruim 20 tot 30 recepten. Zo stel je dus zelf je weekmenu samen. Kleinere aanbieders hebben vaak een leuker prijsje maar hebben deze optie niet of er is beperkte keuze. Denk hierbij aan Versh en de Familiebox.

Nieuw in Nederland: Vegan Masters

Nieuw in Nederland is de Vegan Masters. Deze speler is sinds 2020 op de markt en richt zich op kant-en-klare veganistische maaltijden. Heb je na het werken geen zin om nog in de keuken te staan, maar wil je wel een overheerlijke vegan maaltijd, dan is dit dé oplossing. Maaltijden zijn los te bestellen en bevatten verse ingrediënten. Je kan de maaltijden daarom gemakkelijk even (gekoeld bewaren).

Naast losse maaltijden kan je ook kiezen voor een Introductiebox (proefbox) en een Bestseller box. Je ontvangt dan een samenstelling van diverse kant-en-klaar maaltijden. Heerlijke en makkelijk voor 1 of 2 dagen.

EkoMenu maaltijdbox

Ook EkoMenu heeft een eigen Vegan menu. Zoals de naam al doet vermoeden is deze box ook 100% biologisch en bevat het Vegan Menu 3 inspirerende en gezonde maaltijden. EkoMenu is onderdeel van Ekoplaza, de biologische supermarkt. Hier zijn de maaltijdpakketten ook af te halen, maar ze worden ook bezorgd.

EkoMenu heeft maaltijden voor 2 tot 4 personen, waarbij je kan kiezen voor 3 of 4 maaltijden per week. De gerechten bevatten een gezonde dosis groenten, granen, noten en peulvruchten. Hiermee weet je zeker dat je gezond, gevarieerd en lekker eet.

De Vegan box

De Veganbox is online vekrijgbaar en bestaat volledig uit veganistische maaltijden. De producten zijn zo vele mogelijk lokaal verkregen en altijd 100% biologisch. Je eet met deze box altijd heerlijke gerechten die zoveel mogelijk seizoensgebonden zijn. Goed voor het milieu en dat proef je!

De box is verkrijgbaar voor 1 tot 4 personen en, afhankelijk van het aantal gerechten, betaal je 39,- tot 59,-. Benieuwd naar de gerechten, recepten en soorten boxen? Neem dan een kijkje op Veganbox.nl.

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden