Uitgekookt maaltijden: onze ervaringen

Uitgekookt maaltijden: onze ervaringen

Je kent het wel: je bent druk aan het werk en vlieg van hot naar her, je moet nog van alles doen en wilt ook nog even tijd samen of voor jezelf. Gezond en gevarieerd koken is dan iets dat al snel teveel tijd kost en waar je dan even geen zin in hebt. Een vette hap bestellen is dan wel zo makkelijk, kost amper moeite en de bezorger kent inmiddels toch de snelste weg naar je huis. In zulke situaties zijn de maaltijden van Uitgekookt de ideale oplossing voor tijdens je drukke werkweek.

Uitgekookt proefpakket bestellen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

*Voor het schrijven van deze recensie is door Uitgekookt.nl een proefpakket beschikbaar gesteld aan deze website. Maaltijdpakketten.com bedankt Uitgekookt voor het beschikbaar stellen van dit proefpakket. Dit zal verder geen invloed hebben op onze ervaringen met deze maaltijdservice, maar vanuit transparantie vonden wij dit het vermelden waard.

Wat is Uitgekookt.nl precies?

Uitgekookt (voorheen Tafeltje dekje) is een Nederlandse maaltijdservice. In tegenstelling tot maaltijdbox aanbieders, zoals HelloFresh, worden hier kant-en-klare maaltijden bezorgd die dagvers gemaakt zijn. Het is dus niet te vergelijken met kant-en-klare maaltijden van de supermarkt.

‘s ochtends vroeg beginnen de chefs bij Uitgekookt met het bereiden van alle gerechten, worden deze verpakt onder beschermde atmosfeer en direct gekoeld bij jou thuisbezorgd.

De maaltijden zijn altijd voorzien van 150-200 gram verse groente en met een ruim aanbod van wel 25 maaltijden per week zit er altijd iets tussen wat je lekker vindt.

Je weet dus nu wat Uitgekookt is en wat men daar doet. Laten we dan nu snel verder gaan met onze ervaringen.

Prijs van een maaltijd

De prijs van een maaltijdbox is van groot belang bij het kiezen van een maaltijdservice. Bij Uitgekookt betaal je voor je eerste bestelling van 4 maaltijden slechts 19,95. Na je eerste bestelling kost iedere maaltijd € 6,65. Wil je grotere portie, dan betaal je een toeslag van € 1,69. Geen verkeerde prijs voor een dagverse maaltijd die je enkel nog hoeft op te warmen.

Bestellen bij Uitgekookt.nl

Het bestelproces bij Uitgekookt is ingedeeld in een aantal stappen. Zo begin je het proces met het invoeren van je postcode. Vervolgens krijg je de bezorgmomenten te zien en kan je een gewenst bezorgmoment kiezen. Het tijdvak varieert van ochtendlevering 08:30 – 12:30 uur, middag 14:00 – 18:00 uur en avond 18:00 – 21:00 uur. Omdat wij ruim van tevoren onze maaltijden hadden besteld was vrijwel alles nog mogelijk. Wij kozen voor een zaterdaglevering tussen 18:00 – 21:00 uur.

De volgende stap in het bestelproces is het kiezen van de maaltijden. Het proefpakket bestaat uit vier maaltijden, wij hebben gekozen voor:

  • Kibbeling, spinazie á la crème en gebakken kriel;
  • Foe Yong hai met groenten en rijst;
  • Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten;
  • Aardappeltjes, shoarmareepjes en Mexicaanse slamix.

Naast losse maaltijden heb je ook keuze uit maaltijdboxen met verschillende thema’s. Denk hierbij aan de Hollandse keuken, Wereldse keuken, vegetarisch & vis, gezond variëren of ‘Wat de pot schaft’. Deze maaltijdboxen zijn samengesteld door de chefs van Uitgekookt.nl en bestaan uit 5 maaltijden. Precies genoeg voor de werkweek!

De losse maaltijden variëren iedere week. Je hebt hier wekelijks keuze uit circa 24 verschillende maaltijden, waarbij altijd 200 gram verse groenten zit. Ook als je op zoek bent naar vegetarische of veganistische gerechten zit je hier goed. Naast maaltijdboxen en losse maaltijden kan je verder nog kiezen uit een aantal bijgerechten, zoals vers gesneden fruit, Boer’n yoghurt, sappen & smoothies, soepen en salades. Kortom: genoeg mogelijkheden om je avondmaal uit te breiden.

Levering

Zoals aangegeven hebben wij gekozen voor een zaterdagavond levering, omdat het op vrijdag simpelweg niet mogelijk is voor ons om pakketten in ontvangst te nemen.

Bij thuiskomst vrijdagavond bleek ons Uitgekookt-proefpakket al bezorgd te zijn. Dat bleek toen mijn buurvrouw mij kwam vertellen dat er een pakket bij haar was bezorgd en of ik deze wilde ophalen. Mijn lieve buurvrouw had namelijk geen ruimte om het gehele pakket in de koeling te bewaren en vond het vanzelfsprekend wat asociaal om het pakket uit te pakken en alles los in de koeling te bewaren. Iets wat ik haar natuurlijk niet kwalijk kan nemen.

Bewaren van de maaltijd

Het pakket thuis uitgepakt, het etiket gelezen en snel in de koelkast bewaard.  In tegenstelling tot andere maaltijdboxen wordt dit pakket afgeleverd zonder koelelementen, waardoor het niet wenselijk is om het pakket lang buiten de koeling te bewaren.

Bovendien zijn de maaltijden dagvers bereid en zijn ze daardoor vijf dagen te bewaren in de koeling. Mocht het niet lukken om de maaltijden binnen vijf dagen te nuttigen, dan kan je ze maximaal 30 dagen invriezen, echter komt dit de smaak niet ten goede!

Opwarmen en bereiden

Op de verpakking van de maaltijden staat aangegeven hoe deze verwamd moeten worden. Je hebt bij de meeste maaltijden de keuze uit de magnetron of in de oven, maar ik verwacht dat een aantal gerechten ook wel geschikt is voor de pan.

Het gaat hierbij echt om opwarmen, dus 4 á 5 minuten in de oven of magnetron is al voldoende. Gebruik je de magnetron dan dien je gaatjes te prikken in de verpakking en ben je binnen enkele minuten klaar om te eten.

De oven duurt iets langer. Zo zal je eerst de oven moeten voorverwarmen op circa 120 graden en zal je het bakje (zonder gaatjes) nog 30 minuten moeten verwarmen alvorens je aan tafel kan.

Voor deze test is zowel de oven als de magnetron gebruikt.

Slamix voor bij de aardappeltjes en shoarmareepjes.

Smaaktest

Omdat de levering een dag te vroeg was binnengekomen zijn op de zaterdagavond de eerste maaltijden genuttigd. Kibbeling, spinazie á la crème en gebakken kriel en de bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten werden in een voorverwarmde oven geschoven.

30 minuten later was het tijd om te eten, althans dat dachten wij. Ondanks een voorverwarmde oven, zoals was aangegeven op de verpakking, bleek niet genoeg om de maaltijden geheel warm te krijgen. Met enige teleurstelling en een knorrende maag is de turbofunctie van de oven gebruikt om binnen enkele minuten de gerechten eetbaar te krijgen.

De gebakken krieltjes waren beetgaar, goed van structuur en smaakte zoals je mag verwachten. De gehaktballetjes waren voorzien van een smeuïg en passend sausje en waren verassend goed van smaak, totaal niet droog zoals je wellicht gewend bent van kant-en-klare maaltijden van de supermarkt. De groenten waren gevarieerd, merkbaar vers nog lekkere knapperig.

De kibbeling was voorzien van een dunne krokante korst en viel met een lichte aanraking van de vork uit elkaar, zoals bij de visboer: precies zoals je mag verwachten van kibbeling. De spinazie á la crème was romig en past verassend goed bij de kibbeling en krieltjes.

De volgende dag was het de beurt aan de magnetron. Nu was het tijd voor Foe Yong hai met groenten en rijst en het andere gerecht: aardappeltjes, shoarmareepjes en Mexicaanse slamix. Zonder voor te verwarmen en met een aantal gaatjes in de verpakking in de magnetron geschoven.

Binnen de beloofde 4 à 5 minuten waren beide gerechten heerlijk warm en was het tijd om aan tafel te gaan. We kunnen dus wel stellen dat de magnetron velen malen beter heeft uitgepakt dan de oven. Niet alleen stonden de maaltijden sneller op tafel, maar ook de temperatuur was velen malen beter.

De Foe Yong hai uit het proefpakket was het minst goed te eten. Waarschijnlijk heeft deze geleden onder de bezorging, want de groenten waren hier wat soppig en minder knapperig dan bij de andere gerechten. Het beste gerecht uit het proefpakket was zonder twijfel het laatste gerecht: aardappeltjes, shoarmareepjes, 200 gram Mexicaanse slamix, inclusief knoflooksaus. Bijzonder wel dat je bij dit gerecht een slamix ontvangt om aan de beloofde groente te komen én een sausje. Dit had namelijk ook prima bij de andere gerechten gepast, maar deze keuze ligt bij de chefs van Uitgekookt.nl

Conclusie

Al met al hebben wij genoten van de gerechten van Uitgekookt.nl. Vooraf waren wij nogal sceptisch over de maaltijdservice, omdat we geen hele goede ervaringen hebben met kant-en-klare maaltijden van de supermarkten. In alle drukte is het echter niet altijd mogelijk om ’s avonds nog te koken of hebben we er simpelweg geen zin in. Uit gemakt kies je dan al snel voor een thuisbezorgd of vette hap en dat is niet altijd de meest gezonde oplossing.

In deze gevallen in Uitgekookt een goed alternatief. Je ontvangt namelijk goede maaltijden, precies genoeg voor één persoon en altijd met 200 gram groenten. Dankzij de ruime keuze zitten er altijd wel een aantal gerechten tussen die je lekker vindt.

De kwaliteit van de maaltijden mag je absoluut niet vergelijken met de kant-en-klare maaltijden van de supermarkt, want door doe je de chefs bij Uitgekookt echt flink tekort mee.

De bezorging laat echter wel te wensen over en dat komt de maaltijden niet ten goede. Gelukkig was mijn buurvrouw oplettend en heeft zij het pakket aangenomen en mij bij thuiskomst aangegeven dat de maaltijden bij haar bezorgd waren, anders hadden de gerechten nog langer buiten de koeling gestaan…

Wil je zelf Uitgekookt maaltijden proberen? Ga dan naar de website en probeer tijdelijk 4 maaltijden naar keuze voor € 19,95.

Onze beoordeling:
3.5/5

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden