HelloFresh ziet verschuiving van maaltijdbox naar kant-en-klaarmaaltijd

HelloFresh ziet verschuiving van maaltijdbox naar kant-en-klaarmaaltijd

Uit de kwartaalcijfers van HelloFresh blijkt dat het bedrijf steeds meer omzet haalt uit kant-en-klaarmaaltijden, terwijl de verkoop van maaltijdboxen terugloopt. Door de groei in de bezorging van kant-en-klaarmaaltijden compenseert het Duitse bedrijf de daling bij de maaltijdboxen.

In de afgelopen periode bedroeg de omzet uit kant-en-klaarmaaltijden 496 miljoen euro, wat een stijging van 56 procent is vergeleken met een jaar eerder.

“De omzet uit kant-en-klaarmaaltijden vormt al een kwart van onze totale omzet en we verwachten dat dit aandeel in de toekomst nog verder zal stijgen,” zegt eigenaar Dominik Richter in een verklaring. Hij verwacht dat de verkoop van kant-en-klaarmaaltijden dit jaar met ongeveer 50 procent zal toenemen, vooral in de VS waar ze bijzonder populair zijn.

De omzet uit de bezorging van maaltijdboxen daalde met bijna 7 procent tot 1,56 miljard euro. Dankzij de groei van kant-en-klaarmaaltijden steeg de totale omzet naar bijna 2,1 miljard euro, wat volgens HelloFresh de hoogste kwartaalomzet ooit is. De nettowinst kwam uit op 16,8 miljoen euro.

Probeer nu de kant-en-klaarmaaltijden van Uitgekookt.nl met een speciale actie: 4 voor €25!

Profiteer van de heerlijke en handige maaltijden van Uitgekookt.nl en ontvang vier verse kant-en-klare maaltijden voor slechts €25,-. Ideaal voor drukke dagen waarop je toch gezond en lekker wilt eten. Bezoek Uitgekookt.nl voor meer informatie en om je bestelling te plaatsen.

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden