De voor- en nadelen van een maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn de laatste jaren enorm populair. Aanbieders zoals HelloFresh, Marley Spoon en DeKrat zorgen voor een aangename manier om maaltijden te ontdekken, gevarieerd en gezond te eten. Maaltijdboxen hebben veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. In dit artikel bespreken we daarom de voor- en nadelen van het gebruik van een maaltijdbox.

De voordelen van een maaltijdbox

1. Gemak

We trappen dit artikel af met een open deur: maaltijdboxen dienen gemak en gemak dient de mensen. Met alle ingrediënten in huis hoef je je geen zorgen meer te maken dat je last-minute nog boodschappen moet doen. Het enige wat je hoeft te doen is te kiezen uit de wekelijks aangeboden maaltijden en een HelloFresh doet de rest. Vergeet dus de boodschappen, de hoofdpijn van weer iets te eten bedenken en het verzamelen van alle ingrediënten. Voortaan hoef je alleen nog aan de kleine boodschappen en alledaagse boodschappen te denken; dat scheelt sjouwen!

2. Gevarieerd eten

Met maaltijdboxen is het eenvoudig om gevarieerd te eten en dat wordt aangeraden door het voedingscentrum. Bij het grootste deel van alle aanbieders kan je wekelijks kiezen uit wel twintig verschillende maaltijden per week! En het aanbod wordt iedere week opnieuw samengesteld door echte chef-koks en voedingexperts.

Gevarieerd eten betekent ook dat er voldoende aandacht is voor vegetarisch eten en de verschillende leefstijlen. Denk aan: veganistische, vegetarische, pescotarisch en glutenvrije gerechten. Daardoor kan je iedere week een andere maaltijd uitproberen en stel je binnen enkele weken je eigen receptenboek samen ;-).

3. Maaltijdboxen zijn vaak gezonder

Maaltijdpakketten uit de supermarkt bevatten welliswaar verse groenten, maar ook zakjes. Met maaltijdboxen van de aanbieders op onze website heb je daar geen last van. Zakjes en sausjes worden namelijk niet toegevoegd aan de maaltijdboxen, maar maak je zelf met de ingrediënten en kruiden die meegeleverd worden.

Mede daardoor bevatten de gerechten weinig sodium, vet en calorieën en dat is een groot voordeel! Bovendien bevat ieder gerecht een eenvoudig te volgen recept, inclusief alle voedingswaarden per portie. Daardoor eet je ook nog eens gebalanceerd en weet je bijna exact wat je binnenkrijgt.

De nadelen van maaltijdboxen

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er ook een aantal nadelen.

1. Duurder dan de supermarkt

Het grootste nadeel dat veel mensen weerhoudt van het uitproberen van een maaltijdbox is de prijs van een box. Het los kopen van ingrediënten is vrijwel altijd goedkoper dan het laten samenstellen van weekmenu. Dat is immers het verdienmodel van de aanbieders. Bovendien zit je vaak vast aan een abonnement.

Gelukkig worden er regelmatig kortingscodes rondgestuurd aan de vaste klanten en is het mogelijk om je abonnement op ieder moment te pauzeren of te beëindigen. Het loont daardoor om gebruik te maken van welkomstkortingen, vervolgens het abonnement te pauzeren en te wachten op een aantrekkelijke korting voor de vaste klanten. Deze kortingen lopen vaak op tot wel 50%!

2. Abonnementsvorm

Zoals hierboven al beschreven maken aanbieders vaak gebruik van abonnementen en kan je niet altijd een losse maaltijdbox bestellen. Gelukkig worden aanbieders daar steeds flexibeler in en kan je binnen je persoonlijke account eenvoudig het abonnement pauzeren of beëindigen. Informeer daarom altijd of dat kan, hoe dat werkt en vergeet het vooral niet te doen!

Overigens betekent het niet dat alle aanbieders gebruikmaken van een abonnement. Vandaag de dag kan je ook kiezen voor eenmalige boxen waardoor je niet bang hoeft te worden dat je vastzit aan een abonnement of plotselinge afschrijvingen!

Maak zelf de afweging

We hebben in dit artikel de grootste voor- en nadelen opgesomd en besproken. Nu is het aan jou om de afweging te maken. Hier op de redactie van Maaltijdpakketten.com maken we afwisselend gebruik van maaltijdboxen en pauzeren we regelmatig onze maaltijdboxen.

Heb je een drukke (werk)week of heb je even geen zin in het opnieuw bedenken van gezonde en gevarieerde maaltijden? Neem een weekje pauze en gun jezelf een heerlijke maaltijdbox. Heb je weer iets meer tijd over, dan pauzeer of beëindig je gewoon het abonnement.

Tip: herinner jezelf in je agenda of op de kalender dat je het abonnement stop zet of beëindigt 😉

Ben je overtuigd? Kijk dan snel welke maaltijdbox het beste bij je past en vergelijk hier alle maaltijdboxen.

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden