De Krat maaltijdbox

De krat maaltijdbox

De maaltijdboxen van De Krat is een seizoensgebonden maaltijdbox met lokale producten en veel groenten. Het is daarmee een goede oplossing om doordeweeks of in het weekend gezond en gevarieerd te eten. Je zit met de krat niet vast aan een abonnement, want je kan maaltijden ook los bestellen. Lekker flexibel dus. Goed om te weten: bestellen kan voor 1 persoon, maar ook voor 4/5 personen. Meer weten over deze maaltijdbox? Lees dan snel verder.

Over Dekrat.nl

De Krat staat bekend als een duurzame maaltijdbox. Dit betekent dat er wordt gewerkt met producten uit eigen land en er dus een eerlijke prijs voor word betaald. Duurzaamheid speelt binnen het bedrijf een grote rol en loopt als rode draad door de bedrijfsvoering. Zo worden de maaltijden geleverd in een houten krat en wordt deze herbruikt bij inlevering. Je eet met deze maaltijdbox seizoensgebonden gerechten, alle groenten komen vers van het land en ook buitenbeentjes (groenten met een andere vorm) worden gewoon gebruikt. Alle groenten die overblijven die gaan naar de lokale voedselbank. Handig: Met onze maaltijdboxen vergelijker kies je direct de box die het beste bij jou past!

Hoe werkt het?

Het concept is vergelijkbaar met maaltijdboxen van Hello Fresh en Marley Spoon. Je kiest op de website van de krat een maaltijdbox, het aantal personen en maaltijden en vervolgens plaats je eenvoudig de bestelling. Je kan kiezen uit meerdere kratten, allemaal met een eigen thema. Goed om te weten is dat je niet een abonnement hoeft te nemen. Je kan iedere box die op de website wordt verkocht ook los bestellen. Wil je deze handige service uitproberen? Dan kan je dus kiezen voor Dekrat.nl. Gebruiken tijdens het bestellen wel een kortingscode. Deze zijn onderaan deze pagina te vinden.

Soorten maaltijdboxen

De maaltijdboxen van de krat zijn er in verschillende soorten en grootte. Je kan boxen bestellen voor één persoon, maar ook voor vijf personen en alles er tussen. Zoals hierboven aangegeven heeft iedere krat een eigen thema. Zo kan je kiezen voor een veganistische krat, maar ook vegetarisch of een krat voor in het weekend. De onderstaande kratten zijn in ieder geval dit jaar verkrijgbaar:
  • Gemakskrat Vega
  • Gemakskrat
  • Snelle gezinskrat
  • De Weekendkrat Extra

Vegetarisch en veganistisch

Een groot voordeel van deze aanbieder is dat er vegetarische en veganistische maaltijdboxen worden aangeboden. Iedere week worden er lekkere recepten bedacht die perfect aansluiten op jouw eetwensen. De vega krat is dan ook voorzien van variërende gerechten met peulvruchten, vleesvervangers, vegaburgers en veel groenten.

De krat van Hugo Kennis

De krat van Hugo Kennis is bekend van televisie. Je zou Hugo kunnen kennen als chef bij 24 Kitchen, Koffietijd, maar ook als winnaar van Expeditie Robinson 2020. Deze krat is erg populair en vaak uitverkocht. Voor slechts 50 euro ontvang je namelijk een pakket vol met overheerlijke borrelhapjes, originele recepten en ingrediënten voor een goede borrelplank. Bovendien is de krat van Hugo Kennis voorzien van bijpassende rode of witte wijn.

Abonnement of los bestellen

Alle bovenstaande kratten zijn verkrijgbaar met een abonnement, maar ook los te bestellen. Je zit dan nergens aan vast en kan eenvoudig een weekje overslaan. Wil je op vaste basis gebruikmaken van deze handige dienst dan kan je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Ook dan kan je gemakkelijk een weekje overslaan door het abonnement kosteloos te pauzeren. Wel zo fijn!
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen

Gemakskrat

X

€ 42,-

€ 53,-

€ 63,-

Gemakskrat Vega

X

€ 42,-

€ 53,-

€ 63,-

Snelle gezinskrat

X
X

€ 71,-

€ 83,-

De Weekendkrat Extra

€ 39,-

€ 49,-

€ 62,-

€ 73,-

Maaltijdbox voor 1 persoon

De vraag naar een maaltijdbox voor 1 persoon groeit gestaag. Dat is ook de krat niet ontgaan en daarom is de Weekendkrat Extra nu ook verkrijgbaar voor 1 persoon. De Weekendkrat Extra bestaat uit een tjokvolle krat, waar je als creatieve thuiskok genoeg aan hebt voor meerdere dagen. Zo bestaat de inhoud bijvoorbeeld it twee keer vlees en/of vis, verschillende groenten, diverse streekproducten én heerlijk ambachtelijk brood. Kortom: Een heerlijke box helemaal voor jou alleen. Hoewel er ook receptideeën bij worden geleverd ter inspiratie is het geen maaltijdbox zoals de bovenstaande kratten. Het wordt dan ook verkocht als boodschappenkrat. Dit betekent dat je waarschijnlijk nog naar de supermarkt moet voor een paar kleine ingrediënten.

Voorbeeld van recepten

De recepten zijn iedere week verschillend, maar altijd voorzien van verse ingrediënten van eigen bodem. Op de onderstaande afbeelding zie je een kleine greep uit het aanbod van deze aanbieder. Tip: Mocht je een lekker gerecht tegenkomen, dan kan je deze altijd opslaan, bewaren en zelf nog een keer (na)maken.
De krat
Een kleine greep uit de gerechten en recepten van Dekrat.nl.

Korting op de krat maaltijdboxen

Voordat je op dekrat.nl bestelt is het verstandig om even te zoeken naar een kortingscode. Wij hebben dan ook alle acties en kortingen voor je verzameld. Wel zo makkelijk.
  • 2 x 10% korting op de eerste twee kratten
  • 4 euro korting bij afhalen bij DeKrat.nl
  • 2 euro korting bij afhalen bij Parcls De Pijp, Amsterdam.

Marley Spoon

Als alternatief is de Marley Spoon box een uitstekende keuze. Deze is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar en niet zonder reden. Een wekelijkse box vol inspiratie en verse ingrediënten. De maaltijden en recepten worden wekelijks samengesteld door chef-koks in samenwerking met diëtisten, zodat je altijd de juiste verhoudingen hebt. De Marley Spoon box is verkrijgbaar voor 1-2 personen en 3-4 personen. Iedere week heb je keuze uit ruim twintig verschillende recepten. Je weekmenu kan je dus geheel naar eigen smaak samenstellen. Bovendien krijgen nieuwe klanten een leuke korting. De eerste drie boxen bestel je met € 15,- korting.

Ontvang GRATIS kortingscodes in je mailbox!

Koolhydraatarm gerecht bereiden